“I love L.A.”

November 29, 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Where to begin? The house itself is the longer structure with the shorter structure being its guest house. The house is situated on top of a hill overlooking hollywood and downtown L.A. This house was designed to be environmentally efficient, especially with cooling. Being situated on top of a hill direct sunlight will provide lots of natural light through the glass walls. However, the heat being generated was a concern. The architects used emitting composite lumber to repel heat. The valleys on either side of the house create airflow through the double sided hinged doors on either side of the house. Clean lines, Ā uninterrupted space, glass walls, and the outdoor projection movie theatre are the hallmarks to this house.

 

Advertisements

4 Responses to ““I love L.A.””

  1. Mr. Cheung Says:

    Awesome place to have parties. I guess it never rains there?

  2. nicholasdhaliwal Says:

    and if it did? nothing gets ruined.

  3. Mr. Cheung Says:

    the sand, couch and tv. Also the walk between the house and the guest house. A retractable roof between those two buildings would had been sweet.

  4. nicholasdhaliwal Says:

    Nothing will go wrong with the projection screen. California is sunny all the time …a retractable roof for 15-20 steps? err


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: